Quantcast

L'arrossada popular d'Escaldes-Engordany reparteix 1.500 racions en una festa amenitzada per l'Esbart Santa Anna

Potser no són 40 arrosssades populars, però gairebé. La cònsol major d'Escaldes-Engordany, Trini Marín, ha explicat que aquesta celebració, que es fa en una data propera al 14 de juny -el dia que fa anys la parròquia-, s'ha fet pràcticament des dels inicis. I malgrat ser una festa antiga, segueix seduint als escaldencs. Així ha quedat demostrat aquest diumenge al migdia al parc de la Mola, a tocar de Caldea. S'han vist llargues cues per aconseguir una de les 1.500 racions d'arròs que s'han servit, provinents d'unes paelles que havien estat cuinades en directe pocs minuts abans.

Aquest any, a més, l'arrossada popular ha tingut un caire més emblemàtic que d'altres edicions tenint en compte que s'ha emmarcat en els actes de celebració del 40è aniversari de la parròquia. Per aquest motiu s'ha fet també una trobada de pubilles, dames d'honor, fadrines i pubilletes, una trentena en total. També s'han preparat més activitats per als nens i nenes, perquè ells també gaudissin de la vetllada.

Tampoc ha faltat, com ja es tradició, l'actuació de l'Esbart Santa Anna, des dels més grans als més menudets. Tots han sortit a l'escenari a ballar abans que servissin l'arròs. Així mateix, durant el matí ha tingut lloc una ballada nacional de sardanes i jocs en família, mentre que a la tarda hi ha hagut ball i concert. En definitiva, “activitats per a totes les edats”, ha destacat Marín. “Espero que tothom hagi gaudit”, ha afegit.

La cònsol ha celebrat que tots els actes que des de dijous s'estan desenvolupant a la parròquia per commemorar el 40è aniversari han tingut molt bona acollida per part del públic.

El cap de Govern, Toni Martí, no s'ha volgut perdre, un any més, aquesta arrossada. Martí ha felicitat al comú per l'efemèride i també per decidir fer la celebració ara, i no esperar als 50 anys. “Malauradament” els que van fer possible la parròquia el 1978 “ja tenen certa edat”, i per tant millor fer-ho pels 40, “per poder tenir el seu testimoniatge i tenir-los aquí presents” als actes de celebració, ha considerat.

Així mateix, ha defensat que la parròquia d'Escaldes té “una mentalitat molt nacionalista”, és a dir, la seva població “es fa seva la parròquia però abans que tot el país”. “Per això estic tan a gust amb la parròquia”, ha afirmat.

Comentarios de Facebook