Compartir

El ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat i el Centre d’Estudis de la Neu i la Muntanya de l’Institut d’Estudis Andorrans han organitzat, per al proper dilluns 18 de juny, una jornada sobre Estratègies per a la gestió i la conservació de la flora, la vegetació i la biodiversitat. L’acte, obert a tothom, tindrà lloc a la sala d’actes de MoraBanc, a les 16 hores.

El director general de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marc Rossell, farà l’obertura de l’esdeveniment, i per part del Cenma, Benjamin Komac presentarà el grup d’estudi de la flora i la vegetació d’Andorra.

Per part del Conservatoire Botanique National des Pyrénées et Midi Pyrénées, Gérard Largier oferirà una conferència sobre estratègies de coneixements i conservació de la biodiversitat, organització i sinergies entre diferents actors en el cas de França. Posteriorment, la cap d’Unitat de Paisatge Biodiversitat i Avaluació Ambiental del departament de Medi Ambient, Anna Moles, presentarà l’Estratègia Nacional de la Biodiversitat, i el director d’Agricultura, Landry Riba, exposarà les pràctiques agràries específiques per al manteniment del medi natural. A més, durant la jornada, la investigadora del Cenma Clara Pladevall presentarà el Protocol d’actualització de la 'chek-list' i llista vermella de la flora d’Andorra.

Finalment, abans de cloure l’acte es durà a terme una taula rodona sobre conservació de flora i vegetació als espais naturals protegits, moderada per Andreu Salvat, d’Apren Serveis Ambientals.