lunes, 21 septiembre 2020 14:25

Detingut un home no resident per furtar material en dos establiments comercials per valor de prop de 4.000 euros

La policia ha detingut a Andorra la Vella un home no resident de 54 anys com a presumpte autor d'un delicte contra el patrimoni. El servei de seguretat d'un establiment comercial d'Andorra la Vella va requerir la presència dels agents, que van trobar en possessió del detingut catorze cartrons de tabac, un ordinador portàtil i un dron per valor de 1.236 euros que hauria sostret en aquest centre. Al mateix temps, el detingut hauria estat identificat com l'autor d'una altra sostracció en el mateix establiment uns dies abans, i en aquella ocasió hauria sostret 52 cartrons de tabac per valor de 1.510 euros. El mateix dia, en un establiment de la parròquia de Sant Julià de Lòria, la policia el va controlar per la sostracció de quinze cartrons de tabac i dues pistoles de joguina per valor de 415 euros, motiu pel qual se li va confeccionar una contravenció penal. Igualment, responsables de seguretat d'aquest darrer establiment van presentar una denuncia per la sostracció de mercaderia, fets que haurien ocorregut el mes passat, i en què el detingut hauria sostret dos trepants, dos aparells làser de mesura i un carro de la compra per valor de 669 euros. El valor global total de les peces sostretes és de 3.830 euros.

El Cos de Policia ha procedit a la detenció de 13 persones durant aquesta darrera setmana (del 4 al 10 de juny). Les detencions s'han dut a terme pels presumptes delictes contra el patrimoni (1), contra la seguretat del trànsit (5) i altres delictes (7).

La policia ha detingut també a Andorra la Vella un home resident de 39 anys, com a presumpte autor d'un delicte contra la integritat. Els agents van ser requerits per una baralla on s'hauria utilitzat un esprai de defensa i un pal. Al lloc dels fets es va trobar la víctima de l'agressió amb una ferida sagnant al cap (que va requerir deu punts de sutura), fractura d'una falange del dit polze de la mà esquerra i diferents contusions en diferents parts del cos. Segons la policia, la baralla podria tenir un mòbil de revenja laboral.

A més, la policia ha detingut a Sant Julià de Lòria un home resident de 41 anys, com a presumpte autor dels delictes contra la llibertat, contra l'honor i contra la funció pública. Els agents van ser requerits per una desavinença conjugal. En demanar la identificació, el detingut va tenir una actitud molt despectiva i hostil envers els agents, proferint insults, amenaces de mort i oposant una forta resistència al seu control.

Per últim, la policia ha detingut a Escaldes-Engordany un home resident de 43 anys com a presumpte autor dels delictes contra la inviolabilitat de domicili i contra la llibertat. Els agents són requerits per un inquilí d'una pensió ja que, durant la matinada anterior, hauria estat víctima d'unes amenaces per part d'un altre inquilí de l'establiment, que s'hauria introduït en la seva habitació sense el seu permís esbotzant la porta. El mòbil d'aquest comportament, per part del detingut, s'explicaria perquè pensava que prèviament la víctima hauria entrat en la seva habitació sense el seu consentiment, cosa que no ha pogut demostrar.