domingo, 20 septiembre 2020 7:33

Els joves d'Andorra poden participar en el concurs per ser el reporter de la COP24 a Polónia

Els joves d’Andorra poden participar, fins el proper 31 d’agost, en el concurs organitzat pel secretariat del Conveni marc de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic per ser el reporter de la COP24 que tindrà lloc a Polònia. El Govern informa d’aquest concurs amb la intenció de promoure la participació dels joves d’entre 18 i 30 anys en aquesta iniciativa, en el marc del compromís amb el Conveni de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic.

El concurs és una manera de demostrar que l'acció climàtica no és únicament institucional sinó que totes les persones i especialment els joves tenen un rol clau en el canvi necessari per fer front a aquest gran repte. A més, la participació en aquesta convocatòria internacional permet visualitzar a nivell global la solidaritat de la ciutadania respecte al conjunt de països.

La convocatòria està dirigida a joves que participin en alguna acció pel canvi climàtic. Per participar-hi cal enviar un vídeo de tres minuts mostrant les accions que es duen a terme en una de les dues categories previstes: llocs de treball en favor del clima o consum i producció responsables.

Els guanyadors del concurs tindran l’oportunitat de conèixer, de primera mà, les accions i les problemàtiques mundials associades al canvi climàtic assistint a la propera conferència de les parts que tindrà lloc a finals d'any a Polònia com a jove reporter de Nacions Unides. El premi inclou el viatge d’anada i tornada a Katowice (Polònia) i el nomenament com a reporter juvenil, assistint a l’equip de Canvi Climàtic de l’ONU amb vídeos, articles i publicacions a les xarxes socials.