Quantcast

Eric Jover defensa l'acord amb el SEP perquè els mestres es puguin prejubilar als 60 anys

El ministre d'Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, ha defensat l'entesa a què van arribar amb el Sindicat de l'Ensenyament Públic (SEP) perquè amb la nova llei del cos docent els mestres es puguin prejubilar als 60 anys. En declaracions als mitjans de comunicació durant la inauguració dels 12ns Debats de recerca, Jover ha considerat que la mesura no és incompatible amb el fet que s'ampliï l'edat de jubilació d'altres treballadors, una tendència entre els països de l'entorn.

El ministre ha recordat que, en el context d'Andorra, el dels docents era l'únic cos especial que no tenia un règim de jubilació diferenciat i, per tant, creu que l'acord “no és contradictori” amb el que pugui plantejar la CASS, que proposava allargar l'edat de jubilació fins als 67 anys. En aquest sentit, Eric Jover ha manifestat que els professionals de l'educació dels països del voltant tenen unes condicions de jubilació “més adequades o una mica prioritzades, degut a la tipologia de feina i les energies que es necessiten per ser un bon docent”.

De moment, i amb l'avantprojecte de Llei del cos d'Educació a la comissió consultiva, s'ha marcat un diferencial entre la jubilació obligatòria i una jubilació voluntària. “Haurem d'anar veient com això evolucionarà”,  ha dit Jover, perquè si evoluciona l'edat de jubilació als 65 anys, potser també caldrà modificar-la pel cos docent. El que s'està marcant ara, però, és un biaix respecte de la norma general actual, tal i com es fa en molts països, i que “em sembla coherent amb la tipologia de feina que s'està desenvolupant”, ha puntualitzat el ministre.

Comentarios de Facebook