Quantcast

Jover destaca que el Govern i el SEP han arribat a una posició de consens per pactar la llei del cos d'educació

El ministre d'Educació, Ensneyament Superior i Recerca, Eric Jover, ha afirmat que la negociació entre el Govern i el Sindicat d'Ensenyament Públic (SEP) s'ha fet “amb un ànim constructiu i amb la voluntat d'arribar a un acord, sobretot en aquesta última etapa”, el que ha permès, tot i la diferència dels posicionaments, “arribar a un punt intermedi en què ens sentim còmodes, no és ni el text del Govern ni el del sindicat. Les dues bandes hem fet esforços per sentir-nos còmodes”, ha insistit.

Jover ha recordat que el cos docent fa divuit anys que exigeix una llei pròpia, un text en què s'hi treballa des del 2015. Durant tot aquest temps s'han celebrat reunions amb els més de 900 membres del cos docent, amb l'executiva del SEP, s'han organitzat taules participatives, “i hem pogut anar recollint opinions, suggeriments i comentaris”, ha destacat.

El ministre ha precisat que “hem arribat al final de la primera etapa” i ha argumentat que “estic convençut que el text que hem acabat entrant a la comissió consultiva és molt millor que el que vam treballar des del ministeri”. La comisisó consultiva ara podrà avaluar el text, aportar propostes i elaborar l'informe preceptiu. Després, el Govern enviarà el projecte de llei definitiu a tràmit parlamentari, “des d'on es continuarà enriquint el text”, ha reconegut.

El titular de la cartera d'Educació ha volgut precisar que s'han tractat desenes de punts del projecte de llei, no només la possibilitat de jubilar-se als 60 anys, ni la demanda que les baixes laborals no repercuteixen en les vacances, ni suprimir l'exclusivitat dels eventuals. Aquestes peticions del SEP s'han acceptat, però el ministre ha repetit que “no es tracta de comptar punts”, perquè ha estat un text amb concessions per les dues parts.

Comentarios de Facebook