Compartir

El museu de l'Electricitat de FEDA ha obert les seves portes, de nit, aquest dissabte per rebre els primers participants en una nova temporada de visites nocturnes a la galeria i al camí hidroelèctric d’Engolasters, en el marc de la celebració de la Nit Internacional dels Museus. La proposta d'enguany s'ha encetat amb una iniciativa que es va engegar l'any passat i que a causa de l'èxit s'ha mantingut. La visita al museu, a més de ser sota la llum de la lluna, s'ha fet de forma teatralitzada. D'aquesta manera, a més de descobrir la proposta museística, durant una estona, la cinquantena de persones que hi han assistit, s'han traslladat als anys 30 del segle passat, quan va tenir lloc la concessió de Fhasa, l'acord entre la companyia Forces Hidroelèctriques d'Andorra SA i el Consell General, i que va comportar la tan desitjada construcció de les vies de comunicació modernes al Principat.

Tot i ser una representació teatral, la informació que s'ha donat en tot moment ha estat fidel a la història, amb l'objectiu que els assistents coneguessin el context en què es va produir la concessió. Les actrius Cristina Pericas, Natàlia Garrido i Iris Orriols han estat les encarregades de traslladar els visitants en el temps, de guiar-los pel museu i fer-los riure. 

Després d'aquesta arrencada, el proper 29 de juny la visita anirà acompanyada d'un Escape Room infantil. Passar una vetllada a ritme de blues, 'ragtime' i gospel en un entorn únic gràcies al trio acústic The Laguards, és la proposta del 14 de juliol també al museu de l’Electricitat.

Pel que fa les Nits d’estiu a la fresca al camí hidroelèctric d’Engolasters, el 26 de juliol es farà una visita nocturna i concert a l’aire lliure a càrrec de Landry Riba & Jordi Claret de l’ONCA. Un baix i un violoncel junts. Contemplar els cràters, valls o altiplans de la lluna, la delicada atmosfera de Júpiter amb el seguit de satèl·lits que giren al seu voltant, o els misteriosos anells de Saturn, és una altra de les activitats estrella programades per al 2 d’agost.

Un any més, el 12 d’agost, compartiran la nit més màgica de l’estiu: les llàgrimes de Sant Llorenç i l’observació de la pluja d’estels de la mà dels astrònoms del Parc del Montsec. Per acabar la temporada de les Nits d’estiu, el 23 d’agost, hi haurà visita nocturna al camí hidroelèctric d’Engolasters amb Assumpta Mercader, que farà una narració dels misteris i llegendes del llac que menja estels.