Compartir

En el marc del Dia internacional dels museus, el Museu Diocesà d'Urgell organitza una exposició de petit format i una conferència sobre un fragment de retaule procedent de la Pobleta de Bellveí (la Torre de Capdella, Pallars Jussà) i la importància dels retaules de les valls pirinenques del segle XVI que es custodien a les dependències del museu. L'exposició posa en relació un fragment de retaule procedent del Museu de Lleida, Diocesà i Comarcal, amb una taula del mateix retaule que es presenta habitualment a l’exposició permanent del Museu Diocesà d’Urgell. Els dies 18 i 19 de maig, hi haurà jornada de portes obertes, amb entrada gratuïta al museu per a tots els visitants.

La conferència, a càrrec de l’investigador Alberto Velasco, historiador de l’art i conservador del Museu de Lleida, porta per títol 'La pintura del segle XVI a les valls pirinenques: 'els retaules sense temps'. El cas del retaule de la Pobleta de Bellveí' i serà el dia 17 a les 19 hores, al mateix espai del museu on s’instal·laran les dues peces del mateix retaule.

Enguany el Museu Diocesà d'Urgell s'adhereix a la campanya d'actes del Dia internacional dels museus que organitzen de manera conjunta els museus de la Xarxa de Museus de Lleida i Aran, de la qual el Museu Diocesà d’Urgell en forma part, i que s'orienta a partir del lema 'Museus hiperconnectats: nous enfocaments, nous públics'.

El Dia internacional dels museus se celebra anualment el 18 de maig. És un esdeveniment organitzat pel Comitè Internacional dels Museus (ICOM) des de 1977, que té com a objectiu conscienciar els ciutadans sobre el paper dels museus en el desenvolupament de les societats.