domingo, 20 septiembre 2020 3:52

La Fundació Crèdit Andorrà organitza aquest dimecres una xerrada sobre el tractament de la fibromiàlgia

La Fundació Crèdit Andorrà, amb la col·laboració de l’Associació de Malalts Reumàtics, Fibromiàlgics i de la Síndrome de Fatiga Crònica, organitza la conferència 'Fibromiàlgia i tractament multidisciplinari', que anirà a càrrec del doctor en medicina i cirurgia, especialista en reumatologia i cap clínic de la unitat de Reumatologia i de l'Aparell Locomotor de l’Hospital Universitari de Santa Maria de Lleida, Lluís Rosselló, i de Maria Josefa López, diplomada en infermeria, referent en reumatologia i fibromiàlgia, i infermera de consultes externes de reumatologia i hospitalització. La xerrada serà el 16 de maig a les 19 hores a l'edifici Crèdit Centre.

La ponència, emmarcada en la línia ‘La salut al dia’, tractarà sobre aquesta malaltia reumàtica crònica amb una incidència que va en augment i afecta entre un 3 i un 4% de la població, més a les dones d’entre 30 i 50 anys. Tal com explicaran els ponents, no se’n coneix la causa ni tampoc la patogènia, però s’apunta a factors genètics, hormonals i caracterials. Durant els últims anys la comunitat científica ha revisat i acceptat els criteris per fer-ne el diagnòstic.

Els ponents parlaran també de com tractar aquesta malaltia. Un tractament multidisciplinari en el qual hi han de participar metges d’atenció primària, reumatòlegs, psicòlegs, fisioterapeutes i personal d’infermeria, cadascú amb el seu programa específic. Amb això s’aconsegueix en bastants casos la millora de les persones afectades.

La conferència s’ha programat amb motiu del Dia mundial de la fibromiàlgia i la síndrome de fatiga crònica, que se celebra el 12 de maig. L’entrada és lliure i l’aforament limitat.