Compartir

Bollywood, la dansa 'kathak' i un taller d'espècies protagonitzaran el primer cap de setmana del cicle cultural Geografies a Ordino. Per començar, aquest divendres, a les 7 de la tarda, els gestors culturals i fundadors de l'empresa CineAsia, Enrique Garcelán i Gloria Fernández, oferiran una conferència sobre el gènere de cinema musical més popular, sota el títol 'Bollywood i off Bollywood'.

Les activitats continuaran aquest dissabte, 12 de maig, també a les 7 de la tarda, amb una exhibició de dansa clàssica 'kathak', a càrrec de la coreògrafa i ballarina d'origen bengalí Shrevashee Nag, establerta a Barcelona. La paraula 'kathak' significa explicar històries i aquest estil de dansa poc conegut, que neix als temples del nord de l'Índia, beu de la filosofia sufí i de la mitologia hindú.

Per cloure el cap de setmana, el diumenge, 13 de maig, a les 11 del matí, l'empresària coneixedora de la cultura hindú Deepti Golani descobrirà al públic l'essència de la gastronomia de l'Índia amb el taller 'Trobada amb les espècies'.

De cara a la segona setmana del Geografies, l'escriptor i editor de Kairós, Agustí Pàniker, l'encetarà amb dues conferències: 'La diversitat de l'Índia' el dilluns, 14 de maig, a les 7 de la tarda, i 'La fascinació d'Orient' el dimarts, 15 de maig, a la mateixa hora. L'endemà, el dimecres, 16 de maig, també a les 7 de la tarda, un altre coneixedor expert de l'Índia des del vessant més espiritual i contemporani, Alexis Racionero, impartirà una conferència després de projectar el documental dels Beatles 'Rubber Soul. El viatge hippy a l'Índia'. Serà un punt d'inflexió en la trajectòria del mite musical i en la vida de molts joves de la seva generació.

La programació del cicle cultural Geografies va començar el dilluns, 7 de maig, amb l'exposició fotogràfica 'L'Inde dans un miroir' de Roland i Sabrine Michaud, que es pot visitar fins al proper diumenge, 20 de maig. L'objectiu de totes aquestes activitats, gratuïtes i per a tots els públics, és donar a conèixer la cultura de l'Índia des de múltiples perspectives. Tots els actes tenen lloc a l'Era d'Ordino.