Compartir

Combinar espectacularitat amb logística. Aquest és el còctel que oferiran les dues etapes de la Vuelta ciclista a Espanya que arribarà a Andorra el proper mes de setembre. Així ho han explicat els representants de l'organització, l'empresa Unipublic després d'una reunió de coordinació amb presència d'Andorra Turisme, la policia d'Andorra i la Guàrdia Civil. Quico García, dirèctor tècnic de la prova, ha destacat que les etapes andorranes (les números 19 i 20)  amb final a la Rabassa i a Canòlich seran decisives per a la classificació final.

El director de producció de la cursa, Pedro Lezaun, ha manifestat, per la seva banda, que es pujarà, per primera vegada, tota la logística a la Rabassa un lloc que, segons ha afegit “reuneix unes condicions meravelloses i que no té les limitacions del coll de la Gallina”. La segona etapa, amb arribada a Canòlich, es curta (97,5 km) però intensa amb dues ascensions a Beixalís i la Comella. Serà la penúltima etapa i que, previsiblement, decidirà una cursa que habitualment s'acaba resolent en les darreres etapes. Els organitzadors esperen una gran assistència de públic i només desitgen que “el temps acompanyi”.

L’altre punt determinant pot ser la contrarellotge individual de 32,7 quilòmetres entre Santillana del Mar i Torrelavega, també dins la tercera setmana de Vuelta. El menú global de la competició es compon de 5 etapes de muntanya, 2 finals en alt, 6 de mitja muntanya, 6 planes i 2 contrarellotges, amb 2 jornades de descans. Com a dificultats muntanyoses més destacades d'aquesta edició de la Vuelta, a més dels ports andorrans, hi ha les novetats de l'Alfacar (Granada, 4a etapa), Les Praeres (Astúries, 14a etapa) i l'Oiz (Biscaia, 17a etapa), els ja coneguts La Camperona (Lleó, 13a etapa) i La Covatilla (Salamanca, 9a etapa) i la tradicional i duríssima ascensió als llacs de Covadonga (Astúries, 15a etapa).