Compartir

Recta final per a l'estrena de l'última proposta de la tercera temporada d'òpera, promoguda per Andorra Lírica i el comú de Sant Julià de Lòria. Es tracta de l'espectacle, 'La Corte del Faraón', una barreja de sarsuela, revista, opereta i vodevil que comptarà, per primera vegada, amb la participació d'un cor de noies del col·legi espanyol María Moliner.

Una setantena d'alumnes d'aquest centre educatiu, acompanyats de la directora del departament de Música, Eva García, han assistit, aquest dijous, a l'assaig de l'obra, on han pogut veure com alguns dels protagonistes perfilaven l'escenificació i els diàlegs i com el director escènic coordinava tots els moviments a dalt l'escenari. García ha dit, en declaracions als mitjans, que és una bona manera d'ensenyar als estudiants com es prepara un espectacle d'aquestes característiques. Abans, a classe, ja han pogut veure dues altres versions de 'La Corte del Faraón', cadascuna amb les seves particularitats de vestuari, decorats i veus dels actors i actrius.

El cor femení del María Moliner, format per nou noies d'entre 12 i 16 anys, participarà directament en l'òpera amb un petit número de cant i dansa, acompanyant a la soprano Jonaina Salvador en el cuplet. Les joves cantaires representaran el paper d'esclaves i estan molt il·lusionades de pujar a l'escenari i treballar al costat de professionals. Dues de les integrants del grup de cant, Celia Viñó i Marta Moreno, han explicat que el cor es va crear a principis de curs i que quan els hi van fer la proposta de participar en aquesta òpera la van rebre encantades.

'La Corte del Faraón' es podrà veure aquest proper cap de setmana en dues funcions, el dissabte, 12 de maig, a dos quarts de nou del vespre i el diumenge, 13 de maig, a les sis de la tarda, a l'auditori Claror del Centre cultural i de congressos lauredià.