Compartir

Ordino ha donat aquest dilluns el tret de sortida al segon cicle Geografies, enguany dedicat a l'Índia. El coordinador de l'esdeveniment, Albert Padrol, ha assegurat que durant dues setmanes d'activitats s'intentarà fer un recorregut “parcial però divers” per un país que pot ser “absolutament marejador”.

De fet, el doctor Pere Vilanova, catedràtic en ciències polítiques i gran coneixedor de l'Índia i de l'Àsia en general, ha estat l'encarregat d'introduir els assistents al país, i l'ha qualificat de “gran, complicat i complexe socialment”. Per Vilanova, viatjar a l'Índia és molt pedagògic i fascinant, i és un viatge que “si ets mitjanament llest, t'activa el principi de curiositat”. Per entendre el país, cal tenir en compte que tot i ser petit en el mapa, és més poblat que la Xina i que tot el continent africà, de manera que Vilanova ha alertat dels problemes de moviments poblacionals que això pot suposar.

Pel ponent, el que més sorprèn quan arribes a l'Índia és la calor i la barreja d'olors, i aconsella “vigilar amb el que menges i el que beus i anar-hi amb l'esperit obert”.

La conferència de Vilanova, que ha omplert a vessar l'espai de l'Era d'Ordino, ha donat el tret de sortida a dues setmanes d'activitats diverses per fer un recorregut “parcial però divers” del país, amb l'objectiu que sigui “una invitació al viatge, la lectura o l'estudi”, tal com ha assegurat el coordinador del cicle, Albert Padrol. Així, al llarg de quinze dies s'han programat conferències, tallers culinaris i de ioga, la projecció de quatre pel·lícules sobre la dona hindú, i una exposició fotogràfica, que aquest dilluns ja s'ha pogut admirar, de Roland i Sabrina Michaud, que fotografien Àsia des dels anys seixanta i que Padrol ha qualificat de “mites fotogràfics”. La mostra es titula 'L'Inde dans un miroir' i és un recull de fotografies que emmirallen escenes contemporànies amb obres d'art populars.

L'acte d'aquest dilluns ha estat introduït pel ministre d'Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, i la cònsol menor d'Ordino, Gemma Riba.