Compartir

El pilot de trial coronat campió del món més d'una vintena de vegades, Toni Bou, s'ha convertit, aquest dijous a la tarda, en la segona personalitat en tenir una estrella al carrer Na Maria Pla. El pilot català, que resideix al país, ha realitzat una actuació davant del públic assistent i de les autoritats, abans de destapar la placa amb el seu nom i la seva firma. “És molt especial, és un dia que recordaré per sempre”, ha reconegut Bou, que ha explicat que passen sovint amb la seva família pel carrer i això el farà sentir especial. La cònsol major, Conxita Marsol, ha indicat que la placa també vol reconèixer la tasca d'ambaixador d'Andorra que fa el pilot a l'exterior. 

El projecte, batejat com el Bulevard de les estrelles, va néixer el mes de novembre quan el comú d’Andorra la Vella i l'associació de comerciants de Fener Bulevard van inaugurar la primera placa, en aquell cas en honor al pilot de ral·lis Cyril Despres. La intenció del projecte és crear un nou espai d'atracció cultural i turístic i, alhora, promocionar la zona comercial i, al llarg del temps, anar-hi afegint més noms i més estrelles, no estrictament relacionats amb el món del motor. Tot i això, i aprofitant que enguany i l'any passat Andorra la Vella és la capital del motor, Conxita Marsol ha avançat que ja està tancada la placa del pilot de Moto GP, Marc Màrquez, i que només falta concertar una data perquè pugui venir al país a inaugurar-la. 

El president de l'associació de comerciants de Fener Bulevard, Joan Babot, ha constatat que aquesta segona inauguració ha estat més concorreguda i això fa pensar que el projecte avança a bon ritme i permetrà atreure més compradors. Pel que fa a l'afectació arran de la posada en marxa de les obres de l'avinguda Meritxell, Babot ha apuntat que s'ha produït “una evolució positiva del número de vianants pel carrer Na Maria Pla”.