Quantcast

El comú d'Ordino trasllada tota la seva plataforma informàtica al núvol d'Andorra Telecom

Les dades i tota la plataforma informàtica en general del comú d'Ordino han deixat d'estar emmagatzemades en el sistema físic tradicional, ubicat a les instal·lacions de la corporació. Estaran a partir d'ara al Som Cloud, el núvol virtual d'Andorra Telecom. A més, la companyia s'encarregarà de totes les tasques de manteniment, actualitzacions i d'altres necessitats informàtiques que puguin sorgir per part del comú, tal com ha destacat el director general d'Andorra Telecom, Jordi Nadal. És la primera administració pública que adquireix aquest servei, a raó de 2.000 euros mensuals.

El cònsol major ordinenc, Josep Àngel Mortés, ha explicat que ja es treballa en aquesta acció des de la tardor del 2016 i que permet alliberar al comú de les inversions i recursos que destina en informàtica, fet que permetrà revertir-ho en millorar d'altres serveis per al ciutadà. A la vegada, “ens permet estar al dia dels sistemes informàtics”, ha afegit. Per la seva banda Nadal ha animat la resta d'administracions que facin el mateix pas, amb qui ja s'està en converses i algunes han mostrat interès.

El trasllat de les plataformes informàtiques a un núvol és una “iniciativa mundial”, ha defensat Nadal. Així mateix, el fet que ho facin a un núvol nacional és més segur que fer-ho a un de forà, perquè les dades es queden al país i s'eviten problemàtiques com les filtracions que ha patit Facebook. També permet oferir “més garanties jurídiques” als clients. Ara mateix hi ha deu empreses del país en aquest núvol d'Andorra Telecom.

En total, el comú enviarà sis terabytes de dades en una acció que finalitzarà abans de l'estiu. Els treballadors de la corporació continuaran treballant de la mateixa manera però l'accés als serveis s'oferirà a distància des de Som Cloud.

Comentarios de Facebook