Compartir

La setmana passada les Nacions Unides (ONU) van celebrar la conferència d'alt nivell a favor de la crisi humanitària al Iemen. L’acte va ser presidit pel secretari general de l’ONU, António Guterres, i va comptar amb la presència d’Andorra, mitjançant la Missió Permanent del Principat a Ginebra, segons informa el Govern. L’objectiu de la trobada va ser la recaptació de fons econòmics a favor de la greu crisi humanitària que es viu en aquest país de la península d’Aràbia, i que la comunitat internacional intenta frenar.

Durant aquesta trobada internacional d’alt nivell, l’ONU ha recaptat 2.100 milions de dòlars i Andorra hi ha contribuït amb l’aportació, de manera voluntària, de 5.000 euros, de la qual, el cap de Govern, Toni Martí, ha informat per carta a António Guterres.

Aquesta ha estat la segona conferència internacional convocada per les Nacions Unides, amb els governs de Suïssa i Suècia. Després de quatre anys de conflicte armat al Iemen, la pobresa i la inseguretat alimentària no han parat de créixer al país, i ja es tracta de la pitjor crisi humanitària causada per l'home. En total més de 22 milions de persones (el 75% de la població), requereixen actualment assistència humanitària.