Quantcast

La importació de carburants puja un 1,6% el mes de març

Les dades fetes públiques aquest dilluns pel departament d'Estadística del Govern mostren que la importació de carburants durant el mes de març ha estat de 18,83 milions de litres, fet que suposa un creixement del 9,3% respecte al mateix mes de l'any anterior. En els darrers dotze mesos, la importació ha estat de 180,80 milions de litres, amb un augment de l'1,6 % en relació als 177,91 milions de litres importats en el mateix període anterior.

Al mes de març tots els combustibles menys el gasolil de locomoció (-2,4%) presenten variacions positives, especialment el fuel domèstic (29,2%) i la gasolina sense plom (0,3%). Pel que fa a les dades acumulades durant els darrers dotze mesos, la gasolina sense plom puja un 3,3% i el gasoil de locomoció un 0,2%. El fuel domèstic, per la seva part, puja un 3,5%, fet que s'atribueix, en gran part, a la meteorologia dels darrers tres mesos.

La importació de carburants amb dades ajustades, un cop eliminades les variacions causades pels efectes del calendari i del període de l'any, presenta una tendència estable en els darrers tres mesos, tot i que negativa, mantenint-se en un valor del 0,1%.

 

 

 

Comentarios de Facebook