jueves, 1 octubre 2020 15:08

Andbank Espanya crea un consell assessor i incorpora Josep Piqué i Alberto Terol

Andbank Espanya ha creat un consell assessor com a òrgan consultiu per reforçar el creixement de l'entitat a Espanya, que comptarà amb Daniel García-Pita com a president; Carlos Martínez de Campos, actual president del consell d'administració d'Andbank Espanya, i incorporarà també Josep Piqué i Alberto Terol.

Segons ha informat l'entitat de banca privada aquest dimarts en un comunicat, aquest nou consell assessor neix amb l'objectiu de contribuir a l'òptima integració de l'entitat amb l'àmbit empresarial, professional i social; ajudar en la definició dels objectius estratègics a mitjà i llarg termini; impulsar projectes que aportin valor a la societat, i assessorar en qualsevol aspecte que permeti millorar la qualitat de servei als clients.

Josep Piqué, que va ser ministre d'Indústria des del 1996 fins el 2000, ministre d'Afers Exteriors des del 2000 fins el 2002, i ministre de Ciència i Tecnologia des del 2002 fins el 2003, s'incorporarà com a nou conseller independent. A més del seu perfil polític, Piqué compta amb experiència en l'àmbit empresarial, ja que va ocupar la presidència de Vueling entre el 2007 i el 2013 per després ser nomenat conseller delegat i vicepresident segon d'OHL.

El consell assessor comptarà igualment amb Alberto Terol, que ha estat conseller independent en diverses societats i companyies com a BNP Paribas, OHL, Aktua Hellas i, Turisme Balear, entre altres. Del 2007 al 2009 va formar part del Comitè Executiu Mundial de Deloitte, i del 2001 al 2002 del d'Arthur Andersen, i actualment forma part també dels consells d'administració de IAG, Indra, Senvion, el grup Varma i Schindler Espanya, alhora que és president i conseller delegat de diferents companyies familiars, com Palacio dels Ávila i Tiedra i Inversiones Hoteleras Canarias.

Daniel García-Pita, expresident del consell d'administració d'Andbank Espanya, serà el president del consell assessor de l'entitat, mentre que l'actual president del consell d'administració, Carlos Martínez de Campos, també s'incorpora a aquest nou òrgan consultiu com a conseller.

El 2017, l'entitat va tancar amb un volum de negoci de 8.832 milions d'euros, la qual cosa suposa un creixement del 19,6% pel que fa a l'any anterior. Així mateix, el benefici va créixer un 36%, fins a aconseguir els 5,7 milions, els millors resultats que ha obtingut l'entitat des de l'inici de la seva marxa a Espanya el 2012.