Quantcast

La policia endega una campanya de control d'alcohol i drogues al volant per Setmana Santa

El Cos de Policia inicia aquest dissabte, dia 24, a les set del matí, i fins al dissabte 7 d'abril, a les set de la tarda, una campanya de control als conductors perquè no es posin al volant consumint alcohol i drogues. Durant la Setmana Santa, per tant, s'aniran realitzant controls per reduir la sinistralitat a les carreteres. La campanya respon a la responsabilitat d'ordenar controls preventius d’alcoholèmia que preveu el Codi de Circulació.

Els controls preventius d'alcoholèmia segueixen el pla d'actuació marcat pel ministeri d'Afers Socials, Justícia i Interior per millorar la seguretat viària en general i reduir el nombre d'accidents provocats pel consum d'alcohol, i sensibilitzar els conductors del risc que comporta conduir en aquestes condicions.

Segons el Cos de Policia, la campanya de prevenció i d'informació a l'opinió pública té per objectiu principal disminuir els accidents de trànsit provocats pel consum d'alcohol. Com en d'altres anys, s'anuncia la campanya amb antelació perquè es busca un efecte preventiu i dissuasiu, i evitar les conductes de risc que posen en perill els usuaris de la xarxa viària.

El Codi de Circulació estableix que la franja mínima punible de taxa d'alcoholèmia en matèria administrativa se situa per sobre del 0,2 g/l de sang en els conductors professionals i de 0,5 g/l per a la resta de conductors. La responsabilitat penal, segons el Codi Penal, està fixada en les taxes d'alcoholèmia en un grau superior a 0,5 g/l de sang per als conductors professionals i en una taxa superior a 0,8 g/l per als no professionals.

En casos d'alcoholèmia, la sanció administrativa imposada pel Cos de Policia és de 150,25 euros, i també es pot suspendre el permís de conduir per una durada màxima d'un mes. Per conduir sota la influència d'estupefaents, també es pot suspendre el permís de conduir per una durada màxima de tres mesos, juntament amb una sanció imposada pel Cos de Policia de 601,01 euros.

En els casos penals, els conductors seran detinguts. Les conseqüències jurídiques de les infraccions per la via penal comporten, per als conductors professionals, pena de presó fins a dos anys i privació del permís de conduir fins a quatre anys, i el Tribunal pot imposar, a més, la pena d'inhabilitació per a l'exercici de l'ofici o el càrrec fins a quatre anys; per als conductors no professionals, la pena de presó pot ser de fins a un any o arrest, i la privació del permís de conduir de fins a tres anys.

La policia recorda que refusar sotmetre's a la prova de control d'alcoholèmia pot comportar la pena de privació del permís de conduir de fins a tres anys, i fins a quatre anys per als conductors professionals, a més de la detenció de la persona que es nega a complir l'ordre policial.

Comentarios de Facebook