lunes, 28 septiembre 2020 4:23

Corts rebutja l'incident de nul·litat en el marc de l'afer BPA i ara la darrera via és el Constitucional

El Tribunal de Corts ha desestimat l’incident de nul·litat que havien presentat algunes de les defenses de la primera de la causes de l’afer BPA que havia arribat a judici. Cal recordar que s’havien presentat un seguit de qüestions prèvies, a l’inici del judici el mes de gener, i entre els quals hi havia la petició que el Govern i els actors civils fossin apartats de la causa. El tribunal es va pronunciar sobre aquests dos extrems, argumentant que ambdues parts podien continuar a la causa. Arran d’aquesta resolució, les defenses dels acusats havien presentat un incident de nul·litat d’actuacions que ara ha estat també rebutjat.

Segons les fonts consultades, ara les parts encara tenen una última via perquè les seves pretensions prosperin, presentar un recurs d’empara al Tribunal Constitucional.

A l’inici de la causa es van presentar tot un seguit de qüestions prèvies i el Tribunal de Corts va prendre la decisió de resoldre'n dues, la de la legitimació del Govern i els actors civils per ser part en la causa, abans de reprendre el judici. En l’aute en què es van resoldre les dues qüestions prèvies, el tribunal posava en relleu que l’executiu té “un interès legítim en la present causa”, ja que “se’l pot considerar afectat pels fets” que es jutgen. I pel que fa als petits accionistes i preferentistes, va determinar que no es podia restringir l’accés al procés “a qui defensa un interès legítim que li ve donat per la seva afectació pels fets objecte d’enjudiciament” sense que el tribunal entrés a valorar el fet que les seves pretensions puguin prosperar.