domingo, 27 septiembre 2020 12:55

La 12a edició de les Activitats d'Humanitats, centrades en l'art

Un any més, el ministeri d’Educació i Ensenyament Superior organitza, el pròxim 21 de març, les Activitats d’Humanitats que, en aquesta 12a edició, se centren en l’art. Per aquest motiu, s’han organitzat dues conferències i una trobada interescolar. Les ponències aniran a càrrec del filòsof francès Yves Michaud amb el títol 'Què és l’art''.

La primera conferència s’adreça als alumnes i docents que participen en les activitats d’humanitats, i tindrà lloc al Centre de Formació Professional. Professors de les diverses assignatures de llengua i literatura castellana, catalana, francesa, de ciències socials i de plàstica participen en l’organització de les activitats d’humanitats, que pretenen, d’una banda, dinamitzar les assignatures de llengua, literatura, ciències socials i economia, per desvetllar l’esperit crític dels joves i, d’altra banda, permetre a professors i alumnes de tots els sistemes educatius de treballar plegats, de compartir experiències educatives i de conviure durant tot un dia. La segona ponència d’Yves Michaud se celebrarà a les 19.30 hores, a la sala d’actes del Centre cultural la Llacuna, i serà oberta a tothom i s'examinarà l'experiència de l'art que varia molt segons les cultures.

En el marc de jornada, el ministeri d’Educació i Ensenyament Superior i la Comissió Nacional Andorrana per a la Unesco, en col·laboració amb els docents que participen en les Activitats d’Humanitats (escola andorrana de batxillerat, col·legi espanyol María Moliner, col·legi Sant Ermengol i Liceu Comte de Foix) celebraran una trobada interescolar d’art al vestíbul del Centre de Formació Professional el mateix 21 de març de les 8.30 a les 14.30 hores. L’objectiu d’aquesta trobada és fomentar la creació artística.