Compartir

El sindicat del personal de l'administració de la Justícia ha comunicat aquest dimarts al matí, mitjançant una carta, que aquest divendres s'afegeix a la vaga general del funcionariat. El president del Consell Superior de la Justícia (CSJ), Enric Casadevall, ha explicat que han rebut la missiva a les onze del matí, i n'han informat a les presidències de la Batllia, la Fiscalia i els tribunals de Corts i Superior perquè dictaminin quins han de ser els serveis mínims.

Per la seva part, el ministre d'Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, ha admès que ha de ser el CSJ el que determini els serveis mínims, però ha considerat que el personal de la justícia només es pot afegir a la vaga “per solidaritat”, ja que la Llei de la Funció Pública no els afecta. Espot ha precisat que s'havia de fer un ajustament a la norma que regula el personal de la Justícia, però el “canvi s'ha eliminat i ajornat”.

El vicepresident del sindicat del personal de l'administració de la Justícia, Jordi Rubia, ha explicat que només secuden la vaga divendres perquè han hagut d'avisar amb 48 hores d'antelació i ha garantit que es compliran els serveis mínims que estableixi el CSJ. Amb tot, Rubia ha considerat que la reforma de la Llei de la Funció Pública sí que els afecta.