Quantcast

El sector de la justícia fa vaga només aquest divendres

El sindicat del personal de l'administració de la Justícia ha comunicat aquest dimarts al matí, mitjançant una carta, que aquest divendres s'afegeix a la vaga general del funcionariat. El president del Consell Superior de la Justícia (CSJ), Enric Casadevall, ha explicat que han rebut la missiva a les onze del matí, i n'han informat a les presidències de la Batllia, la Fiscalia i els tribunals de Corts i Superior perquè dictaminin quins han de ser els serveis mínims.

Per la seva part, el ministre d'Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, ha admès que ha de ser el CSJ el que determini els serveis mínims, però ha considerat que el personal de la justícia només es pot afegir a la vaga “per solidaritat”, ja que la Llei de la Funció Pública no els afecta. Espot ha precisat que s'havia de fer un ajustament a la norma que regula el personal de la Justícia, però el “canvi s'ha eliminat i ajornat”.

El vicepresident del sindicat del personal de l'administració de la Justícia, Jordi Rubia, ha explicat que només secuden la vaga divendres perquè han hagut d'avisar amb 48 hores d'antelació i ha garantit que es compliran els serveis mínims que estableixi el CSJ. Amb tot, Rubia ha considerat que la reforma de la Llei de la Funció Pública sí que els afecta.

Comentarios de Facebook