domingo, 9 agosto 2020 16:13

El vol de la Seu d'aquest diumenge es torna a desviar a causa de la boira

El mal temps i la boira han estat uns mals aliats per l'aeroport d'Andorra-la Seu d'Urgell i Viatges Regina en el primer cap de setmana de funcionament dels vols. L'avió que havia d'aterrar aquest matí a l'aeroport d'Andorra-la Seu d'Urgell, procedent de Marsella, ho ha hagut de fer al de Girona-Costa Brava a causa de la boira. El fenomen meteorològic ha estat també present als altres aeroports de proximitat de Reus i Lleida-Aguaire, fet que ha obligat a aterrar a la capital gironina. L'aparell s'havia d'enlairar posteriorment des de la instal·lació de l'Alt Urgell cap a Mallorca i ho ha hagut de fer des de Girona. Els sis passatgers han estat traslladats amb minibús fins allà.

De Girona l'avió ha volat fins a Palma i un cop allà el vol s'ha tornat a desviar, però aquest cop cap a Lleida, perquè la boira del matí ja s'havia dissipat. D'allà s'ha enlairat fins a Madrid. Els responsables de Viatges Regina han insistit en la necessitat d'implementar el sistema de GPS perquè aquests vols no s'hagin de desviar, però han ressaltat que seguiran operant amb normalitat fins el proper 1 d'abril, tal com s'havia anunciat. 

Cal recordar que divendres ja no va poder aterrar el vol que venia des de Madrid. Viatges Regina ha posat en marxa des d'aquest passat divendres i fins l'1 d'abril, de divendres a diumenge, vols comercials a Mallorca, Marsella i Madrid. En la jornada inaugural d’operacions, l’ocupació es va situar en el 80%, amb 23 persones en la ruta que connecta amb Palma, 22 a la de Madrid i 13 en el viatge de tornada a Marsella. Els vols tenen un cost per trajecte de 110 euros.

Els problemes que durant el matí també ha patit l'aeroport d'Alguaire ha obligat a desviar quatre vols amb esquiadors britànics cap a Reus. És la cinquena vegada durant aquesta temporada d'hivern que s'han de desviar vols d'Alguaire per culpa de la boira.

 

 

Artículos similares