Quantcast

Les exportacions al febrer creixen un 23,3% mentre que les importacions cauen un 4,1%

Les dades publicades aquest dijous pel departament d’Estadística mostren que les exportacions durant el mes de febrer han sumat 10,51 milions d’euros, amb un creixement del 23,3% respecte al mateix mes de l’any anterior. Les partides exportades que destaquen amb una variació percentual positiva són la farmàcia-perfumeria i l'electrònica, mentre que tenen una davallada destacada les partides de combustibles, joieria, construcció, begudes i tabac i vestit i calçat.

Pel que fa a l’acumulat dels darrers dotze mesos, les exportacions tenen un valor de 110,08 milions d’euros, amb un augment del 18,6% respecte a l’acumulat dels darrers dotze mesos de l’any anterior. Totes les partides presenten valors percentuals positius, excepte la joieria, i en destaquen les de farmàcia-perfumeria, transport, electrònica, construcció, diversos i combustibles. En els primers dos mesos d'enguany, el total d’exportacions és de 19,19 milions d’euros, amb un creixement del 25,1% respecte al mateix període de l’any anterior. Destaquen amb valors positius les partides de farmàcia-perfumeria, combustibles, electrònica. En canvi, les partides amb variació negativa destacable són joieria i begudes i tabac.

Les dades mostren també que les importacions al febrer han sumat 101,35 milions d’euros, el que suposa una davallada del 4,1% respecte al febrer de l’any anterior. Destaquen els creixements dels grups del transport, farmàcia-perfumeria i energia. Per contra, presenten un descens remarcable els grups de la joieria, les begudes i el tabac i l’industrial. Sense el capítol de l’energia, el descens és d’un 4,9%. Pel que fa a l’acumulat dels darrers dotze mesos, les importacions han tingut un valor de 1.303,78 milions d’euros, el que suposa un creixement del 4,5% respecte a l’acumulat dels darrers dotze mesos del període anterior, en què les importacions en valor van ser de 1.248,09 milions d’euros. Sense el capítol de l’energia, les importacions augmenten un 4,1% en comparació al període anterior. Això es degut a que totes les partides, excepte la joieria i les begudes i el tabac presenten valors percentuals positius, i en destaquen el transport i l'energia.

Així mateix, durant els primers dos mesos de l’any 2018, el total d’importacions és de 204,90 milions d’euros, amb un descens de l'1,8% respecte al mateix període de l’any anterior. Destaquen amb valors positius els grups de la construcció i del transport. En canvi, les partides que destaquen amb valors negatius són la joieria i les begudes i el tabac.

Importació de carburants

D'altra banda, la importació de carburants durant el mes de febrer ha estat de 16,59 milions de litres. Això representa un creixement respecte al mateix mes de l’any anterior del 3,7%. Aquest mes de febrer, en comparació amb el mateix mes de l'any anterior, tant la gasolina sense plom com el fuel domèstic presenten variacions percentuals positives del 10,7% i el 10,6%, respectivament. Per contra, el gasoli de locomoció presenta una davallada del 4,4%. Pel que fa a les dades acumulades dels darrers dotze mesos, la importació de carburants ha estat de 179,20 milions de litres, el que suposa un creixement de quatre dècimes respecte als 178,44 milions de litres importats durant el mateix període anterior. Finalment, durant els dos primers mesos d'enguany, la importació dels carburants ha estat de 35,65 milions de litres, amb un augment del 5,1% en contraposició al mateix període de l'any 2017.

 

Comentarios de Facebook