Compartir

El ministre d'Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, lliurarà, el proper dijous 8 de març, el primer guardó Olympe de Gouges de reconeixement de la promoció de la igualtat en l'àmbit laboral, segons informa el Govern. Amb motiu de la commemoració del Dia internacional de la dona treballadora s'atorgarà aquest reconeixement a l'empresa que hagi aprovat plans d'igualtat i que s'hagi inscrit al concurs. Les empreses guardonades amb aquest distintiu podran fer-lo servir com a reconeixement en les seves relacions comercials. A més, la possessió del guardó es podrà tenir en compte en els plecs de bases d'adjudicacions públiques com a factor positiu.

El lliurament del guardó tindrà lloc a l'Hotel Cèntric d'Andorra la Vella en el marc d'un acte amb participació del sector empresarial del país i de la classe política, amb l'objectiu de donar a conèixer les accions i iniciatives empresarials amb accions d'èxit en matèria d'igualtat de gènere. Així, es destacaran els beneficis d'aquestes accions dins de les pròpies empreses i per a la societat.

L'acte, a més comptarà amb una xerrada a càrrec de la CFO de Skechers Iberia, Rosa Allegue, i de la directora general de GVC Gaesco, Carme Hortalà, que parlaran de les seves experiències com a dones amb llocs de responsabilitat importants en el món laboral i posaran de relleu les desigualtats existents en l'actualitat així com els moviments actuals de canvi. L'acte es tancarà amb l'actuació musica d'Ester Peralba acompanyada al piano pel Jordi Barceló.

D'altra banda, també amb motiu del Dia internacional de la dona treballadora, l'àrea de Polítiques d'Igualtat organitza una xerrada al Centre Sociosanitari el Cedre per al dimecres 7 de març. La xerrada, amb l'objectiu de sensibilitzar a l'entorn a la igualtat de gènere, comptarà amb una explicació del que és el Dia internacional de la dona i una presentació de l'àrea de Polítiques d'igualtat i dels serveis que la formen. A més es treballaran històries de vida de dones que han lluitat per la igualtat de gènere i es fomentarà que les persones participants parlin de les seves experiències pròpies.