Compartir

Les matriculacions de vehicles durant el mes de febrer han estat 322, el que suposa un augment del 10,3% respecte al mes de febrer de l’any anterior, segons les dades publicades aquest dilluns pel departament d’Estadística. Aquest mes només han tingut un augment els turismes, amb un 19,8%. Per contra, els grups que han baixat són motocicletes i ciclomotors, amb sis vehicles menys, camions i camionetes, amb cinc menys i altres, amb un menys. Durant els dos primers mesos d’enguany, les matriculacions de vehicles han augmentat un 14,2% respecte al mateix període de l'any passat. Les matriculacions de vehicles dels darrers dotze mesos han estat 4.634, amb un creixement del 18,1% respecte al mateix període anterior, en què es van matricular 3.923 vehicles. En els darrers dotze mesos, tots els grups han tingut variacions positives: altres (35,4%), turismes (21%), motocicletes i ciclomotors (9,8%) i camions i camionetes (6,1%).

Pel que fa a la matriculació segons el tipus de carburant, aquest mes han tingut variacions positives els de gasolina (14,6%) i gasoli (5,2%). També s’han matriculat 6 vehicles sense carburant, 5 híbrids de gasolina endollable, 3 vehicles elèctrics 100% i 2 híbrids de gasolina no endollable, mentre que al febrer del 2017 se’n van matricular 5, 2, 1 i 5 de cada tipus, respectivament. Durant els dos primers mesos del 2018, les matriculacions de tots els tipus de vehicles, excepte els de gasoli (un 2,2% menys) i els híbrids de gasolina no endollable (2 vehicles menys), han tingut variacions positives respecte al mateix període de l’any 2017. Així els de gasolina han crescut un 26,7%, hi ha hagut 8 matriculacions més d'elèctrics 100%, 7 més d'híbrids de gasolina endollable i 2 més del grup sense carburants.

Així mateix, durant els darrers dotze mesos, han augmentat les matriculacions de vehicles de tots els grups, excepte dels híbrids de gasolina endollable (27 vehicles menys). Així, els de gasolina han augmentat un 36,2% i els de gasoli un 3,2%. D'altra banda, s’han matriculat 116 vehicles del grup sense carburant, 110 vehicles elèctrics 100% i 58 híbrids de gasolina no endollables. Pel que fa als híbrids de gasoli endollable i no endollables, se n’ha matriculat un de cada grup.

Finalment, pel que fa a les dades mensuals ajustades, un cop eliminades les variacions causades pels efectes del calendari i del període de l’any, es constata una variació mensual a l'alça en els darrers dos mesos, situant-se aquest mes de febrer en nou dècimes positives. El grup de turismes mostra una tendència a la baixa en els darrers dos mesos, i al mes de febrer se situa en un 0,1% negatiu. Quant a les motocicletes i ciclomotors, presenta una tendència mensual a la baixa, tot i que positiva, en els darrers tres mesos, i se situa en aquest mes de febrer en un 0,7%. Tanmateix, el grup de camions i camionetes presenta una tendència mensual a la baixa en els darrers tres mesos, situant-se aquest mes de febrer en un 0,7% negatiu. Pel que fa al grup d’altres, mostra una tendència mensual a l'alça, tot i que negativa, en el darrer mes, i se situa al febrer en un 1,3% negatiu.