jueves, 24 septiembre 2020 18:21

Troben els plans de Picasso de construir l'escultura de formigó més alta del món

Una historiadora d'art i arqueòloga ha trobat en Florida (Estats Units) els plans de Pablo Picasso per construir l'escultura de formigó més alta del món < / b>, un desig que l'artista malagueny va anunciar fa 50 anys.

Kamila Oles , de la Universitat del Sud de Florida , ha reconstruït el projecte de Picasso amb el descobriment de un rodet d'àudio ara obsolet (1/4 "X 1200 '7"), que inclou un enregistrament realitzat en 1974 < / b> per Carl Nesjar, col·laborador de l'artista espanyo l, segons ha informat avui aquesta institució educativa nord-americana.

"Quan vaig trobar el carret, vaig tenir la sensació que anava a ser una peça important del trencaclosques . em va portar molt de temps trobar una empresa amb la tecnologia necessària per a convertir-lo en MP3. Quan em vaig adonar que era Carl Nesjar el que parlava, el meu mandíbula gairebé s'estavella contra el terra ", explica Oles.

Nesjar treb all amb Picasso durant 20 anys , convertint els seus dibuixos i models en grans escultures públiques, com el ' Bust de Sylvette ', de 12 metres d'altura i que actualment s'exhibeix a la Universitat de Nova York.

Aquesta obra és anterior a ' Bust de Dona ', un projecte de Picasso de construir la < b> escultura de formigó més alta per a la U niversitat del Sud de Florida . A més de la gravació de Nesjar , Oles va descobrir una còpia de la fotografia i els esbossos d'aprovació de l'artista andalús, que mostraven el seu desig de construir una escultura de 30 metres feta de formigó armat , envoltada per un centre d'art arquitectònic dissenyat per arquitecte Paul Rudolp h, qui vivia en aquell moment a Sarasota (Florida) i ja havia construït diverses estructures a tot l'estat.

la Junta Estatal de Regents va aprovar la construcció de l'escultura el 9 d'abril de 1973, un dia després de la mort de l'artista , però mai va acceptar finançar l'obra, el cost rondava els 10 milions de dòlars (8,2 milions d'euros).

Tot i que el projecte de Picasso mai es va dur a terme, els interessats tindran la possibilitat d'analitzar ' Bust de Dona ' en una galeria virtual. "Som els propers artesans que donaran vida al projecte més gran de l'artista més famós del món per mitjà de noves tecnologies. És un plaer extraordinari adonar-se del desig de Picasso. Crec que estaria molt entusiasmat amb els nostres mètodes de realitat virtual", conclou < b> Oles .