Compartir

Les alumnes del Lycée Comte de Foix d'Andorra la Vella, Cezara Corduneanu i Marta Font Junyent, han aconseguit el primer i el tercer premi juvenil respectivament a l'onzena edició del prestigiós concurs literari internacional de la Fundación Antonio Machado (FAM), que presideix Joëlle Santa Garcia i que coordina i dinamitza Mercedes Cuesta. El certamen ha comptat amb la participació de tretze escoles de Catalunya, Andorra i França. El Lycée ha aportat enguany tres participants i, a més de les dues premiades, hi ha pres part Selene Martín, totes elles alumnes del darrer curs de batxillerat amb la professora Canòlich Travesset, com a coordinadora i impulsora del guardó a Andorra.

El lliurament de premis s'ha fet aquest diumenge a la població de Cotlliure (Catalunya Nord) en un acte emotiu en record del poeta espanyol mort a l'exili. Hi hagut lectura de poemes a càrrec de Manuela Parra, Antonio Orihuela, Paco Gómez Nadal i Vital Heurte, i dues conferències amb Fanny Rubio ('El poeta que vigilaba nuestro sueño: Antonio Machado y la poesía española de posguerra') i Marifé Santiago Bolaños ('Antonio Machado, bueno en el buen sentido').

Tan Cezara Corduneanu com Marta Font ja han guanyat diversos premis. Corduneanu ja es va imposar l'any 2014 al Dictat Nacional sense haver fet cap falta d'ortografia i amb la puntuació adequada. Marta Font Junyent, per la seva banda, va guanyar una edició del concurs Coca-Cola de relat breu i va obtenir un segon premi en el Dictat Nacional.

El 'Prix d'Ècriture des Lycéens' es va crear l'any 2007 i té com objectiu relacionar alumnes de batxillerat de les dues bandes dels Pirineus i  permetre a alguns la publicació, en un llibre, de la seva creació literària.