Quantcast

La tècnica japonesa per estalviar diners

El delicat context econòmic en què ens trobem impedeix que estalviar sigui una estratègia senzilla. El continu increment dels preus, els sous reduïts que s'ofereixen i l'aparició d'atractives d'activitats d'oci, d'alt cost, provoquen que invertim tots els diners guanyats en despeses. Això complica l'administració dels diners per arribar a final de mes, però també impedeix que agafem un hàbit molt important, el d'estalviar. Una solució és el 'Kakeibo', el llibre japonès de finances domèstiques, basat en comptar les despeses i la planificació mensual, que va agafant adeptes fora d'aquell país.

El fonament és una cosa tan senzilla com antiga però que ha ara ha tornat a resorgir gràcies, en gran part, a les xarxes socials: fer una relació de les necessitats de despesa i d'estalvi de cada persona. Segons el bloc especialitzat financer Moni Ninja, una persona pot arribar a estalviar amb aquest mètode fins el 35% dels seus ingressos mensuals. Només cal anotar-ho tot com si fos un Excel.

Fumiko Chiba és l'autor d'un d'aquests quaderns d'estalvi i explica així el seu funcionament. Cal agrupar les despeses en quatre grans grups: els de supervivència (lloguer, factures o compra de queviures), els opcionals (compres de roba, mòbil o ordinador, menjar i beure fora de casa), els culturals (cinema, teatre, partits, concerts…) i extres (regals d'aniversari, reparacions d'urgència o imprevistos). Després cal fer quatre preguntes amb les seves respostes: quants diners tens', quants diners t'agradaria estalviar', quant estàs gastant en realitat' i com pots millorar'. Clar que sempre hi ha més sistemes per estalviar a banda de l'ancestral guardiola. Fins i tot algun premi Nobel està preocupat pel tema malgrat que el problema de la majoria de persones és començar a estalviar a final de mes.

 

 

 

Comentarios de Facebook