Quantcast

La SAC acosta al gran públic la recerca jurídica del país i la figura de Ramon Llull

La Societat Andorrana de Ciències, amb l'objectiu d'apropar al gran públic el coneixement que divulga, ha presentat aquest dilluns una nova publicació que recull els actes organitzats durant l'any 2015, d'una banda el 31è cicle de conferències dedicat als 700 anys de la mort de Ramon Llull, i de l'altra els 9ns Debats de recerca, centrats en la recerca jurídica d'Andorra.

La publicació compta amb el suport del comú d'Andorra la Vella, el Govern, l'Institut d'Estudis Catalans i l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears, i en breu estarà disponible en línia. L'objectiu és que el coneixement i les reflexions que difon la SAC quedin plasmades en un llibre per tal que puguin arribar al gran públic i a les futures generacions que vulguin estudiar les matèries tractades.

Així, aquest nou volum recull reflexions al voltant de temes d'interès com la reforma del dret successori d'Andorra i la supressió, entre d'altres, de la figura del testament davant rector, la integració dels convenis de doble imposició en el dret andorrà o el dret d'asil a Andorra. També es tracten qüestions com els litigis del dret de família quan intervenen elements d'estrangeria, la legislació sobre l'explotació de continguts en l'espai digital, o l'adopció de mesures cautelars en l'arbitratge.

Durant l'acte de presentació de la publicació, la gerent de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears, Mercè Balcells, ha proposat al ministre d'Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, que Andorra pugui formar part de l'Institut Interuniversitari, del qual en formen part actualment set universitats catalanes. Es tracta d'una eina que permet que les activitats formatives de l'Acadèmia puguin ser reconegudes en l'àmbit universitari amb l'acreditació de crèdits. Jover s'ha mostrat disposat a estudiar la proposta, tot i que s'hauria de vehicular a través de la Universitat d'Andorra, però ha recordat que ja existeixen alguns acords de col·laboració per reconèixer l'assistència a la Universitat d'Estiu i en algunes de les activitats que organitza la pròpia SAC.

Comentarios de Facebook