sábado, 26 septiembre 2020 23:58

Espanya mostra interès en col·laborar amb Andorra en voluntariat internacional, i la formació i el suport logístic sobre el terreny

El cap de Govern, Toni Marti, s’ha reunit aquest dijous amb el secretari d’Estat de Cooperació Internacional i per Iberoamèrica i el Carib del Govern d’Espanya, Fernando Garcia Casas. El cap de Govern ha volgut agarïr al secretar d’Estat, el suport d’Espanya a Andorra per acollir la Cimera Iberoamericana el 2020. Durant la trobada han tractat aspectes relacionats amb les relacions bilaterals i han coincidit a celebrar els 25 anys de relacions diplomàtiques entre Andorra i Espanya.

El secretari d’Estat espanyol ha mantingut una reunió de treball amb la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, en la qual s’ha exposat l’acció del Govern al voltant de la cooperació internacional. S’ha tractat l’evolució, les prioritats i objectius, les acciones que es duen a terme, així com els reptes actuals i el creixent interès de la societat andorrana en el voluntariat internacional.

Acompanyant a Garcia Casas, s’ha traslladat a Andorra una representant de l’Agència Espanyola per a la Cooperació Internacional al Desenvolupament (AECID), que ha mostrat el seu interès en obrir vies de col·laboració amb el ministeri d’Afers Exteriors en l’àmbit de la cooperació internacional, particularment en aspectes relatius al voluntariat internacional i la formació i el suport logístic sobre el terreny.

Garcia Casas també s’ha reunit amb representants d’entitats i responsables de projectes de cooperació a Andorra que han exposat el seu treball sobre el terreny a diferents continents. Durant la reunió s’ha pogut relatar al secretari d’Estat la realitat de les entitats andorranes que actuen a nivell internacional i les particularitats d’Andorra a l’hora de desenvolupar el seu treball en aquest àmbit.

Dins de l’agenda del secretari d’Estat hi ha prevista una visita al Consell General i una trobada amb el síndic general i la subsíndica. Garcia Casas participarà en l’acte de cloenda del Curs de cooperació internacional i voluntariat de la Universitat d’Andorra i oferirà una ponència sobre els reptes d’iberoamèrica dins les sessions de 'Diálogos Iberoamericanos' organitzada per l’ambaixada d’Espanya a Andorra. Garcia Casas tractarà aquest divendres amb la ministra Maria Ubach diferents aspectes bilaterals i també s’exposaran temes relatius a l’organització a Andorra de la Cimera iberoamericana de Caps d’Estat i de Govern al 2020.