martes, 29 septiembre 2020 0:56

La importació de carburants augmenta el 6,3% al gener

Les dades fetes públiques aquest dijous pel departament d'Estadística del Govern mostren que la importació de carburants durant el mes de gener ha estat de 19,06 milions de litres, fet que suposa un creixement del 6,3% respecte al mateix mes de l'any anterior. En els darrers dotze mesos, la importació ha estat de 178,61 milions de litres amb un descens del 0,2% en relació als 178,99 milions de litres importats en el mateix període anterior.

Al mes de gener tots els combustibles presenten variacions positives, especialment el gasoli de locomoció, amb un 8,2%, seguit del fuel domèstic (5,3%) i de la gasolina sense plom (3,3%). Pel que fa a les dades acumulades durant els darrers dotze mesos, la gasolina sense plom puja un 2,4% i el gasoli de locomoció un 0,9%. El fuel domèstic, per la seva part, baixa un 3,4%, fet que s'atribueix, en gran part, a la bonança meteorològica dels mesos d'octubre, novembre i desembre.

La importació de carburants amb dades ajustades, un cop eliminades les variacions causades pels efectes del calendari i del període de l'any, presenta una tendència estable en els darrers tres mesos, tot i que negativa, mantenint-se en un valor del 0,1%.