Compartir

El dia no ha acompanyat, però la plaça de l'església de Sant Pere Màrtir d'Escaldes-Engordany s'ha anat omplint de gent a mesura que avançava la subhasta dels Encants de Sant Antoni. A la vora de mig centenar de persones, de totes les edats, han acudit a la cita d'aquest diumenge, que enguany era més especial perquè coincidia amb la celebració del 40è aniversari de la parròquia escaldenca. En total s'han recaptat 5.875 euros, que es destinaran a Càritas parroquial.

Els assistents han ofert imports elevats pels 17 lots que hi havia, que estaven formats, principalment, per embotits, licors, vi i productes dolços de pastisseria, com brioixos i coques. El màxim que s'ha pagat han estat 800 euros, per un lot que, a banda dels productes alimentaris, també incloïa un quadre de Lluís Bardají, cedit per la família de l'artista. A més, de manera especial, per commemorar els 40 anys de la parròquia, els dos últims lots s'han sortejat, per tal que hi pogués participar més gent.

Els encarregats de cantar les apostes han estat Antoni Vidal i Josep Anton Albós, dues de les veus dels Encants d'aquests darrers anys, juntament amb Octavi Font i Emili Pérez, entre d'altres. Amb ells, el comú d'Escaldes-Engordany ha volgut retre homenatge a totes aquelles persones que han fet de subhastadores i han col·laborat amb aquesta tradició centenària.

El cònsol menor del comú escaldenc, Marc Calvet, s'ha mostrat satisfet amb la recaptació i ha dit que és similar a la dels últims anys. I tot i que no hi ha hagut el joc d'altres edicions a l'hora de fer apostes, Calvet ha volgut agrair a la participació de les famílies que es desplacen fins a la plaça. «Retrobar tradicions com aquesta i més per aquests 40 anys, és una tradició agradable i simpàtica», ha destacat el cònsol, esperant que aquest sigui un any especial. De moment, l'únic que ha avançat Marc Calvet és que estan preparant alguna cosa especial per a l'entrada a Escaldes-Engordany per l'avinguda del Fener.

La festa dels Encants de Sant Antoni ha finalitzat amb quatre danses de l'Esbart Santa Anna, on hi han participat tant els més petits com els més grans de l'entitat, i que han ballat just quan la neu començava a fer acte de presència.

Cal recordar que fins a finals de febrer es pot visitar, a la plaça Santa Anna, l'exposició fotogràfica amb imatges dels Encants des del 1936 fins a l'actualitat, per tal de commemorar la festivitat i, també, els ciutadans que la van iniciar.