Quantcast

Sis passos per millorar la seguretat i connexió de la teva xarxa wifi domèstica

Tens problemes amb el teu wifi? No et preocupis, és més comú del que penses. No ets l'única persona a qui se li per a una pel·lícula a la meitat. Tampoc ets l'únic que no pot utilitzar Internet des de la terrassa perquè no arriba la final. Els problemes són variats i, en moltes ocasions, constants.

Per això compartim amb tu aquesta llista de possibles solucions que milloraran la qualitat de la teva connexió:

1. Canviar la contrasenya d'administració del router que ve per defecte , que sol estar escrita en la part inferior de l'aparell.

2. Configura la xarxa wifi perquè utilitzi seguretat . En la mesura del possible es recomana la configuració del nou protocol WPA3 (que estarà disponible a principis d'aquest any). Si no, el protocol més segur continua sent el WPA2-AES (o WPA2-CCMP).

3. La clau wifi ha de tenir més de quinze caràcters . L'òptim és construir-la encadenant paraules amb números i signes de puntuació. També és recomanable que no contingui cap dada personal, com el nom o la data de naixement.

4. Deshabilitar el protocol WPS del router . Aquest protocol defineix els mecanismes pels quals els dispositius com els mòbils, les tauletes, etc. obtenen les credencials d'accés a la xarxa. Encara que facilita la connexió a internet, el fet és que també fa més fàcil que un expert pugui accedir-hi wifi que nosaltres. Tenint-desactivat es reforça la seguretat.

5. Canviar la clau de la wifi periòdicament, almenys una vegada a l'any . Si bé és recomanable que les contrasenyes es vagin canviant cada sis mesos, si es construeixen claus sòlides (com s'ha especificat anteriorment) el termini es pot ampliar a dotze mesos.

6. Actualitzar el firmware del router i dels dispositius que es connecten a la xarxa . Els mòbils, els ordinadors, les tauletes, els televisors … tots disposen d'un sistema operatiu que ofereix versions més actualitzades de manera periòdica. Es recomana sempre fer servir l'actualització més nova de cada aparell per reforçar la seguretat del mateix.

Comentarios de Facebook