Compartir

L'empresa Damm distribuirà a partir d'aquest mes de febrer a Andorra la gamma de Premium Natural Mixers Fever-Tree, desenvolupada per barrejar amb destilats de gran qualitat, especialment la ginebra. La companyia catalana ha arribar a un acod amb la firma britànica Fever-Tree per a la distribució i la comercialització en exclusiva al Principat de tots els seus productes.

Amb aquesta col·laboració amb la marca britànica, líder en la categoria de tòniques prèmium, Damm enforteix la seva posició en el mercat de begudes, segons explica en un comunicat de premsa. Damm té diverses marques i estils de cervesa, a més d'aigues minerals, i des de l'any 2012 és propietària de la marca de batuts Cacaolat. L'acord amb Fever-Tree inclou el canal d'hosteleria i el d'alimentació. La cervesera presidida per Demetrio Carceller relleva com a titular de la llicència de comercialització Osborne, que era l’encarregada de la distribució de la prestigiosa tònica des del 2016, quan va substituir International Cooking Group.

Fever-Tree, una marca nascuda ara fa deu anys amb la intenció de convertir-se en el principal combinat de la ginebra, ha incrementat exponencialment les seves vendes i, segons el World’s 50 Best Bars Brands Report, és la tònica més demanada i venuda en els millors establiments, fet que dona una idea de les seves potents campanyes de publicitat, que han inclòs el xef Ferran Adrià. Té un catàleg format per setze referències, entre les quals s’han inclòs coles, llimonades i ginger ale. Es considera el principal proveïdor mundial de mescladors de carbonat prèmium per a destil·lats si es tenen en compte les vendes minoristes. La companyia va facturar el 2016, últim exercici complet disponible, 116,4 milions d’euros i va guanyar 31 milions d’euros. Al primer semestre del 2017 les vendes van créixer un 77%. El Regne Unit, que concentra el 47% de les vendes, és el seu principal mercat, seguit de l’Europa continental (31%).