Compartir

La secretària d’estat d’Afers Financers Internacionals, Clàudia Cornella, ha participat a la quarta reunió del marc inclusiu sobre l’erosió de la base imposable i el trasllat de beneficis (BEPS) de l'OCDE, que ha tingut lloc a París aquests dimecres i dijous. En la trobada han participat més de 250 delegats, de 104 delegacions incloent 93 països i jurisdiccions. Entre els temes principals que s’han tractat destaca la tributació en el marc de l’economia digital. En aquest sentit, els països han debatut sobre la idoneïtat d’establir mesures a curt termini i la dificultat d’arribar a un consens global atès el repte fiscal que representa la delimitació i la tributació d’aquestes rendes.

A finals de març 2018 l'Inclusive Framework haurà d'aprovar l'informe que està treballant el Tax Force Digital Economy, grup que serà presentat a la reunió dels ministres de Finances del G20 que tindrà lloc els dies 20 i 21 abril.

En el debat també s’ha tractat sobre la correcta implementació dels mecanismes per a la resolució de conflictes tributaris entre jurisdiccions.

Així mateix, durant la reunió s’ha fet el seguiment de la implementació de les mesures BEPS en el marc de l’MLI, la lluita contra les pràctiques fiscals nocives, la prevenció de l’abús de conveni i l’informe país per país.

Finalment, en aquest acte, sis països, entre els que destaquen Panamà i Barbados, a més de Costa d'Ivori, Jamaica, Malàisia i Tunísia, han signat l’instrument multilateral, i s’han compromès així a aplicar les mesures relatives als convenis fiscals per prevenir l'erosió de la base imposable i el trasllat dels beneficis.