Compartir

El Consell Assessor del Patrimoni, nomenat a principis del 2016, ha celebrat aquest divendres al matí la seva primera reunió de l'any, presidida per la ministra de Cultura, Olga Gelabert.

En la reunió s'ha acordat tirar endavant una avaluació de la Llei de patrimoni cultural, que cal fer cada tres anys, coincidint amb la vigència de nomenament de les vocalies del Consell Assessor. Tenint en compte que ha de ser una auditoria externa, s'ha acordat que la porti a terme una empresa de consultoria amb una voluntat auditora. Tal com marca la legislació, l'avaluació ha de servir per avaluar l'aplicació de la llei i l'estat general del patrimoni del país.

Durant la trobada també s'han repassat les accions que s'organitzaran amb motiu de l'Any europeu del patrimoni cultural per la Unió Europea, que tenen per objectiu donar a conèixer el potencial de la riquesa cultural d'Europa i sensibilitzar sobre la importància social i econòmica del patrimoni cultural. Les activitats que es faran a Andorra es faran públiques en les properes setmanes.

El Consell Assessor ha debatut també sobre les diverses possibilitats de dinamització i de difusió, entre els diversos actors que intervenen en la festa, de les festes del foc del solstici d'estiu als Pirineus: 'haros', falles i brandons, que són patrimoni de la Humanitat des del 2015.