Compartir

El Govern ha promogut una formació adreçada als professionals del departament d'Afers Socials del Ministeri d'Afers Socials, Justícia i Interior, per a la prevenció, des del nucli familiar, del consum de drogues, una iniciativa que s'emmarca dins Pla nacional contra les drogodependències (PNCD) del Govern, en coordinació amb el ministeri de Salut. L'objectiu és dotar als professionals de les eines i recursos adequats per treballar, en l'entorn de les famílies, les habilitats educatives per promoure la parentalitat positiva i així prevenir les addiccions i altres conductes afavoridores d'exclusió de joves de famílies en situació de risc social.

La formació ja s'ha dut a terme i ha tingut una durada de 20 hores i es basa en el programa 'Protego'. Aquest ha estat creat i desenvolupat per l'associació Promoció i Desenvolupament Social (PDS) amb el suport del departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya i el Pla nacional sobre drogues de l'Estat espanyol, amb el suport de la Unió Europea. Forma part de les bones pràctiques de l'Observatori europeu de les drogues i les toxicomanies de la Comissió Europea.

La família és un agent educatiu molt important en la prevenció del consum de drogues dels seus fills, les situacions de vulnerabilitat dificulten aquest rol preventiu. Algunes d'aquestes situacions poden traduir-se en manca d'habilitats educatives i de gestió familiar i situacions de risc social, tal com apunta l'executiu en un comunicat de premsa.