domingo, 27 septiembre 2020 0:36

La imatge del turisme millora en l'última dècada

La bona imatge del turista augmenta. L'Observatori del segon semestre de l'any, l'enquesta que realitza bianualment el Centre de Recerca i Estudis Sociològics (CRES) de l'Institut d'Estudis Andorrans (IEA), indica que un 70% de les persones preguntades tenen una imatge positiva del turista que ve al país. La tendència ha anat a l'alça durant l'última dècada ja que el CRES va fer la mateixa pregunta l'any 2008, i la bona imatge només va obtenir el 40,3% de les respostes.

També ha crescut la percepció positiva del tracte que rep el turisme. En l'última enquesta, la resposta “molt bo” i “bo” ha obtingut el 16,4% i el 44,2%, respectivament, de les contestes, mentre que l'any 2008 el percentatge “molt bo” es va quedar en el 5,9%. Quant a la sensació dels beneficis que aporta el turisme al país, les respostes d'enguany són similars a les del 2008: un 55,5% enfront d'un 49,5%. En general, la ciutadania enquestada troba més avantatges que inconvenients en la presència de turistes.

El director del CRES, Joan Micó, ha argumentat aquest dijous, durant la presentació dels resultats de l'Observatori, que “l'any 2008 la gent era més crítica amb el turisme, i ara hi ha millor percepció”. A causa del turisme, els enquestats consideren que Andorra ha millorat en economia (68,7%), infarestructures (72,9%) i oferta i varietat de serveis (77,2%). Per contra, el turisme ha empitjorat el preu dels béns i serveis i el cost de la vida (56,3%).