Compartir

Grandvalira ha tancat el pont de la Puríssima amb la visita de prop de 60.000 esquiadors. Així, al llarg dels cinc dies de pont, entre el 6 i el 10 de desembre, l'estació ha registrat una mitjana de 12.000 esquiadors per dia, i ha estat divendres 7 el dia de màxima afluència a pistes. La mitjana d'esquiadors per jornada s'ha incrementat respecte el pont de l'any passat, quan es va situar en 8.000 esquiadors malgrat que en la campanya anterior el període comptabilitzat d'entrada de clients va ser de nou dies.

Tal com destaquen des de l'estació, els equips tècnics han treballat per oferir les millors condicions possibles en la primera gran cita de neu de la temporada. Així, l'equip de canons ha aprofitat l'onada de fred per mantenir a ple rendiment la producció de neu de cultiu. Al seu torn, els equips de màquines han acumulat fins a un total de 2.300 hores de trepitjat, una xifra superior a campanyes anteriors per aquestes dates.

Gràcies a aquestes tasques, Grandvalira ha mantingut oberts els sis sectors de l'estació amb Pas de la Casa, Grau Roig i Encamp connectats, i Soldeu, el Tarter i Canillo també enllaçats. Malgrat tot, la connexió de Grau Roig amb Soldeu no ha estat habilitada durant aquests dies de pont. S'han ofert al voltant de 100 quilòmetres esquiables amb una cota de neu d'entre 30 i 70 centímetres, però amb unes condicions irregulars. Durant el pont també han arrencat dos dels tres 'snowparks' amb obertura parcial, el del Tarter i el Sunset Park Peretol. A més, es va posar a disposició dels clients un servei de bus gratuït d'enllaç entre els diferents sectors.

També s'ha posat en relleu que tant l'escola d'esquí i 'snowboard' com les activitats d'aventura han cobert les expectatives que s'havien marcat i han registrat resultats superiors al pont de l'any passat.

Entre els esquiadors que han rebut l'estació destacaven els dels mercats de proximitat, Catalunya i sud de França, així com de Madrid, País Basc i València.

D'altra banda, des de l'estació destaquen que continuen treballant per poder habilitar la connexió per pista entre els sectors Grau Roig i Soldeu. Les precipitacions en forma de neu previstes per aquest dilluns i al llarg dels propers dies faran viable l'enllaç properament, segons apunten els tècnics de l'estació. A partir d'aquestes nevades, els tècnics també estimen poder ampliar progressivament el número de pistes i, per tant, d'extensió esquiable al llarg de la setmana.