Compartir

Temperatures sota zero, voreres que rellisquen pel gel, cafeteries plenes de gent que es protegeix del fred … Sembla que per gaudir de les festes que s'acosten no queda més remei que enfundar-se en l'abric. No obstant això, cada any són més els espanyols que decideixen trencar amb la tradició, omplir la maleta de roba lleugera i fugir per aquestes dates a la recerca del sol.

Segons dades de l'agència de viatges online Rumbo, les reserves per passar el Nadal a destinacions càlids han augmentat aquest any un 20% respecte al mateix període de 2016. el Marroc és el més reservat, i el segueixen Tailàndia, Mèxic i Indonèsia.

Aquests són els deu destinacions càlids més reservats pels espanyols per viatjar per Nadal:

1. Marroc (30%)

2. Tailàndia (20%)

3. Mèxic (14%)

4. Indonèsia (9%)

5. Filipines (7%)

6. Cuba (6%)

7. Kenya (5%)

8. Singapur (4%)

9. Nicaragua (3%)

10. Les Seychelles (2%)

A més, comparant les dades de reserves d'aquest any amb el mateix període del 2016, s'observa com algunes destinacions s'estan posant de moda per passar aquestes dates lluny de la neu. És el cas, per exemple, d'Indonèsia, les reserves han augmentat un 26% aquest any, Filipines (+ 11%), Kenya (+ 43%) o Nicaragua (+ 16%).

Pel que fa al tipus de turista que tria aquests països de clima més càlid, la majoria són parelles sense fills (40%), i entre els seus destins favorits es troben Abu Dhabi, Cancún i Rio de Janeiro, amb una pernoctació mitjana de 7 nits.

I tot i que Nova York continua sent la destinació més reservat per les famílies amb nens que viatgen per Nadal, cada vegada són més les que decideixen canviar les tradicionals pistes de patinatge sobre gel per jocs a la sorra en ple mes de desembre; les famílies amb nens protagonitzen aquest any un 15% de les reserves a destinacions de sol i platja.

Ja finalment, també és significatiu el nombre d'espanyols que viatgen en solitari durant les festes nadalenques a aquest tipus de destinacions; a ells els correspon un altre 16% de les reserves. Un senyal de que alguna cosa està canviant en la nostra forma de gaudir de les últimes vacances de l'any, i que celebrar el Nadal no vol dir necessàriament passar fred.