Quantcast

L'ocupació hotelera del novembre augmenta un 7,67% respecte al 2016

L'ocupació hotelera del mes de novembre ha estat del 40,71%, cosa que suposa un augment del 7,67% respecte el mateix període de l'any passat. Les dades han estat facilitades aquest dijous per la Unió Hotelera d'Andorra (UHA). La mitjana anual també creix i se situa en un 56,73%, un 4,02% més que el 2016. L'ocupació durant el pont de la Puríssima pot arribar al 100%, tenint en compte que hi ha un 80% de places reservades i que hi ha una afluència molt alta de turistes com es pot constatar amb les cues per accedir al país que han superat, en ocasions, els quinze quilòmetres. Seran també unes xifres d'ocupació hotelera superiors a les de l'any passat perquè dimecres i divendres és festiu a Espanya. També hi ha una previsió molt bona de cares a les festes de Nadal.

Pel que fa a l'ocupació del mes de novembre, és positiva sobretot si és tenen en compte els temors expressats per hotelers i botiguers que la situació política a Catalunya podria fer disminuir el nombre de visitants. Fins i tot, Andorra Turisme ha previst un augment de 2,2% de turistes per l'hivern.

El ministre de Turisme, Francesc Camp, va explicar, durant la presentacio de la campanya d'hivern, que s'han fet uns números realistes “perquè venim d'anys de creixement i s'ha volgut ajustat un percentatge que ha anat augmentant de manera progressiva”. Entre els motius que hi ha per explicar l'augment de pernoctacions el novembre hi ha la celebració de l'Andorra Shooping Festival que es va dur a terme del 3 al 12 de novembre i que va anar de la mà de l'Andorra a Taula.

La Unió Hotelera d'Andorra té un històric de dades d'ocupació des de l'any 2004 i ha seguit l'evolució no només en aquest àmbit sinó en el de la construcció de nous hotels i el tancament d'altres.

Comentarios de Facebook