domingo, 27 septiembre 2020 6:09

La pizza napolitana i els "pizzaioli" reconeguts com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat

La ciutat italiana de Nàpols ha estat reconeguda per un dels menjars més típics de la gastronomia de la ciutat i que s'ha estès per tot el món gràcies a ells, la pizza . Aquest plat aparentment senzill ha estat reconegut per la Unesco com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat . Però no només el menjar rodó, sinó també els "pizzaioli" , els pizzers que les preparen.

La pràctica de fer pizza consisteix a fer la massa, la preparació es divideix en 4 etapes per enfornar a foc de llenya donant-li voltes . Ha estat l'última inclusió en la llista de la UNESCO com un dels elements que han de mantenir i conservar el seu gran valor cultural. En aquesta llista s'inclouen importants esdeveniments com Les Falles de València , gèneres musicals com el flamenc o els cants dels Plans de Colòmbia i Veneçuela . Aquest reconeixement busca mobilitzar l'assistència internacional perquè les societats mantinguin el seu patrimoni cultural.

En aquesta última jornada, la d'avui, s'han inclòs dotze elements provinents de Portugal, Alemanya, Índia o Indonèsia < / b>, el doble dels inclosos ahir.

A Nàpols queden tot just uns 3000 "pizzaioli", de manera que la Unesco ha proposat als més joves que aprenguin i observin als mestres per mantenir la tradició i cultura de la pizza a la ciutat del sud d'Itàlia. la pràctica de fer pizza és considerat un art culinari ja que l'habilitat necessària per fer una pizza, la massa, i enfornar, tot i semblar fàcil, és una activitat complexa i en la qual es necessita experiència.