Quantcast

El CAEE homenatja el seu passat amb una exposició sobre anuncis de pel·lícules dels anys daurats de Hollywood

El Centre d'Art d'Escaldes-Engordany estrena aquest dimarts una nova exposició temporal titulada 'Cartells de revista', que dona a conèixer un total de 111 anuncis de pel·lícules de l'època daurada de Hollywood. En concret, són anuncis que van ser publicats en revistes nord-americanes del 1930 al 1964, cedides pel Museu del Cinema de Girona i propietat del col·leccionista català Roger Biosca. Es tracta de la tercera col·laboració que el CAEE ha dut a terme amb aquest museu, després de les exposicions 'Parelles de cinema' -fa quatre anys- i 'Estrelles en venda', fa dos.

Tal com ha explicat la responsable de la sala, Ruth Casabella, aquestes exposicions sobre cinema són una manera que retornar al CAEE al passat, tenint en compte que l'edifici havia acollit el cinema Valira. “Per aquest motiu, sempre volem incloure regularment dins de la programació mostres vinculades al món del cinema”, ha destacat. A més, a la recepció del museu, per tal de publicitar la nova exposició, s'hi ha col·locat material de l'antic cinema cedit per l'Arxiu Nacional i per Josep Moles, que va treballar-hi d'acomodador.

La mostra s'estructura en un total de set àmbits, dedicats a la composició dels anuncis, a l'ús de les tipografies, a les grans estrelles de Hollywood, a les històries d'amor, a les pel·lícules d'acció, als musicals i, per últim, al gènere negre, amb un espai final reservat a les produccions d'Alfred Hitchcock. Casabella ha destacat que precisament aquest director, conegut per les seves pel·lícules de misteri i suspens, treballava molt l'estètica dels anuncis, i especialment el de la pel·lícula 'Vertigen', que aconsegueix “donar moltes pistes del què tracta però sense revelar el final”.

L'exposició, que el CAEE ja preveu que tingui una bona acceptació entre el públic familiar i la gent gran del país, es podrà visitar gratuïtament fins al proper 27 de gener.

Comentarios de Facebook