Quantcast

La quarta col·lecta de sang de la Creu Roja comença amb l'objectiu de superar les 1.000 donacions

El miler de donants de sang que hi ha a Andorra, més tots aquells que ho vulguin fer per primera vegada, estan convocats fins a aquest dimarts a les 21.30 hores a la sala d'actes de la seu central de MoraBanc, a l'avinguda Meritxell, on des d'aquest dilluns està tenint lloc la quarta i darrera campanya de donacions de l'any organitzada per la Creu Roja. Durant les dues jornades, s'esperen aconseguir 200 noves donacions, que elevarien a 1.000 les donacions de sang que s'han aconseguit en total des de principis d'any amb les tres campanyes anteriors. Aquesta xifra igualaria la del 2016. El director de la Creu Roja andorrana, Jordi Llansó, diu que “aquest és el mínim però esperem superar-lo perquè des que hem obert hi ha una bona afluència”. Segons Llansó, la màxima afluència s'espera a la tarda, a partir de les cinc.
La majoria de donants són habituals, com Sara Valls. Afirma que “és necessari donar per mantenir els nivells dels bancs de sang i per tenir-ne quan es produeixen fets com els atemptats de Barcelona i Cambrils de l'agost passat”. És de la mateixa opinió Yolanda Oliveira, qui és present a cada campanya perquè afirma que “cal ser solidaris”. Entre els donants de primera hora cal destacar la presència de l'ex-cònsol major d'Escaldes-Engordany, Lydia Magallón, i de l'ex-cònsol menor d'Andorra la Vella, Josep Vila.

Els equips del Banc de sang i teixits de Lleida atenen els donants entre els 11 i les 14 hores i entre dos quarts de cinc i dos quarts de deu del vespre. Com en anteriors ocasions, per poder donar sang cal tenir entre 18 i 65 anys i pesar més de 50 quilos. També es recomana menjar i hidratar-se abans de fer la donació. A més, si és la primera vegada que es dona sang cal portar un document d'identitat. La campanya compta amb el suport del Govern, el Servei Andorrà d'Atenció Sanitària, la Generalitat de Catalunya, el Banc de sang i teixits de Lleida, el Centre Comercial Andorrà-Super U i MoraBanc. El lema és 'Vine a donar sang, sigues solidari'.

Comentarios de Facebook