Compartir

Un estudi mèdic, publicat a 'The New England Journal Medicine' planteja el greu dilema ètic al qual es van enfrontar un grup de metges d'un hospital de Florida, Estats Units, quan un pacient, de 70 anys i la identitat del qual no ha transcendit, va ingressar al centre hospitalari a la vora de la mort.

El pacient estava inconscient i presentava antecedents amb antecedents d'una forta malaltia pulmonar crònica, diabetis mellitus i fibril·lació auricular. Quan van preparar al malalt per a la seva intervenció, van descobrir el missatge que aquest s'havia tatuat en el seu pit:No ressuscitar.

Aquesta frase va portar l'equip mèdic a sol·licitar una consulta ètica . “Mentre s'analitzava si el tatuatge en el cos de l'home era pres com una petició vàlida, només li van col·locar antibiòtics empírics, va rebre reanimació amb líquids per via intravenosa i vasopresores, i es va tractar amb pressió positiva en les vies respiratòries a dos nivells”, asseguren des de la publicació.

Després de revisar el cas del pacient, els consultors d'ètica van decidir que es respectés el tatuatge. Van suggerir que era més raonable concloure que el tatuatge expressava la decisió autèntica del pacient“, van continuar.

Finalment, l'estat de salut de l'home es va deteriorar i va morir sense haver estat tractat.