jueves, 24 septiembre 2020 18:20

150 alumnes del Col·legi Janer participen en la confecció de la tassa commemorativa 2017 de l'EENSM

Per tercer any consecutiu, amb motiu del Dia internacional de les persones amb discapacitat, que se celebra el 3 de desembre, l'Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell (EENSM) elabora una tassa commemorativa a través del servei ocupacional Xeridell. Ho fa amb la col·laboració d'altres institucions del país, promovent una activitat d'inclusió social que consisteix en un concurs per escollir el dibuix il·lustratiu de la tassa. Enguany ha estat el Col·legi Janer el que ha participat en el projecte, sota el lema 'La inclusió social de les persones és cosa de tots'. La directora general de l'EENSM, Celine Mandicó, ha dit que continuen amb aquest lema perquè és “bàsic en el respecte i els drets de les persones amb discapacitat”.

Uns 150 alumnes de segona ensenyança del Col·legi Janer han pres part en el concurs. El dibuix guanyador ha estat el de la Júlia Gimeno, on es veuen unes siluetes de persones aguantant un cor, dins del qual hi ha escrit el lema del projecte, destacant en majúscula les paraules 'inclusió', 'persones' i amb una mida més gran 'tots'. L'elecció va tenir lloc el passat 23 de novembre, per un jurat format per la vicepresidenta de la junta rectora de l'EENSM i la presidenta de la FAAD; un expert de l'EENSM en disseny i producció; una usuària dels tallers ocupacionals Xeridell, i un professor de plàstica i un alumne del Col·legi Janer. La professora d'educació visual i plàstica Francesca Marsà ha explicat que els alumnes van rebre la proposta “amb molt d'entusiasme” i que hi han participat “amb moltes ganes”. Marsà ha assegurat que entre els dibuixos finalistes n'hi havia de molt originals.

Aquest divendres al matí, els alumnes del Col·legi Janer finalistes del concurs han visitat els tallers ocupacionals Xeridell i han treballat en la confecció de les tasses conjuntament amb les persones amb discapacitat, tant amb el programa informàtic que elabora el dibuix com amb la posterior impressió a la tassa.

Les tasses d'aquest any es comercialitzaran al preu de sis euros la unitat i seran, juntament amb el calendari del 2018 que es va presentar fa unes setmanes, les novetats del conjunt de productes que es poden comprar als diferents punts de venda dels tallers ocupacionals Xeridell.