Compartir

Unida Qualitat i Prevenció és una empresa que neix de l'aliança estratègica d'Assegurprevenció i Principat Qualitat i Prevenció, que fa un any es van unir per obrir nous camps. Les dues empreses són pioneres en matèria de prevenció de riscos laborals, i també es dediquen a la implantació de sistemes de gestió a les empreses (normes ISO). Amb la unió de les dues empreses, Unida ha fet “un salt qualitatiu per oferir coses noves. “Com més dimensió tens, més et pots dedicar a obrir nous camps i activitats i avançar en la prevenció, que no sigui només un tema normatiu, sinó que les empreses s'hi impliquin”, ha argumentat el conseller delegat d'Unida Qualitat i Prevenció, Josep Maria Comes. La presentació de la nova emrpesa s'ha fet aquest dijous a la tarda al Prat del Roure, davant del personal de les dues empreses que s'han unit.

Comes ha afegit que la legislació sobre prevenció de riscos laborals està “pensada per a la seguretat dels treballadors” i, per tant, ha opinat que són ells els que s'han de conscienciar; per això, les empreses els han de formar i informar. A més, Unida també vol anar un pas més enllà en les revisions mèdiques: “Volem una evolució, que no diguin només 'apte' o 'no apte', sinó que els estudis epidemiològics serveixen per determinar tendències a les empreses, i estudiar i promoure la salut en les organitzacions empresarials”.

L'acte de presentació ha comptat amb la intervenció del conferenciant i consultor Joan Vicenç Duran Llàcer, que ha parlat sobre 'La prevenció de riscos laborals com a eina de motivació d'un equip'.