Quantcast

Els 10 consells que has de conèixer per conservar un pernil a casa

Molts afortunats rebran aquests dies l'esperada cistella de Nadal de l'empresa. Algunes d'elles compten amb un magnífic pernil al seu interior. Per això convé repassar els consells més importants per conservar-lo en casa en perfectes condicions.

1. Compte amb els radiadors, procurar guardar el pernil en el punt més allunyat dels focus de calor.

2. Llum freda, evitar il·luminació directa amb halògens o focus.

3. Utilitzar un perniler per fixar i desplaçar el pernil.

4. Alerta olors, evitar proximitat amb fregidores, forns i plaques.

5. Cansalada aliat, els seus talls blanques per cobrir el pernil després del tall.

6. Plaer diari, evitar aturades de tall un cop obert.

7. Volta i volta, esgotar al màxim abans girar el nostre pernil.

8. Entre cotons, apostar per draps de cotó per tapar el pernil.

9. Fresc sí, fred no, la nevera pot donar-li mal gust.

10. Alternativa professional, acudir a un tallador per tallat i envasat si cal

EL MILLOR PERNIL DE GLA IBÈRIC

Prop d'una vintena de els millors pernils ibèrics d'Espanya ha passat pel sedàs dels jurats dels Premis Aliments d'Espanya, que els han sotmès a un exhaustiu anàlisi sensorial de dues fases. D'una banda, un reconeixement visual, per calibrar l'aspecte exterior i el del tall. D'altra banda, una analítica olfacte-gustativa, posada en marxa per reconèixer aroma, sabor, textura i altres sensacions en boca, com persistència, gust residual i la impressió global. Aquest meticulós anàlisi és el que converteix a una mostra anònima en tot un " Premis Aliments d'Espanya ", el guardó atorgat pel Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, de referència en l'àmbit alimentari espanyol, que en la seva última edició ha distingit el pernil de gla 100% ibèric "Encinares del Sud", de la DOP Els Pedroches, com el Millor pernil de gla ibèric.

Comentarios de Facebook