jueves, 13 agosto 2020 7:44

El Govern tira endavant la construcció de l'ETR de la Gonarda declarant-la d'interès nacional

El Govern ha acordat declarar projecte d'interès nacional la nova Estació Transformadora i Repartidora (ETR) que FEDA ha de construir al bosc de la Gonarda, a l'Aldosa de la Massana, per fer front al creixent consum d'electricitat que es registra a les parròquies de la Massana i d'Ordino. La decisió s'ha pres després de rebre els informes favorables del comú de la Massana en relació a la ubicació.

El ministre portaveu, Jordi Cinca, ha indicat que, malgrat el debat que ha suscitat el projecte entre els veïns de l'Aldosa de la Massana, la decisió de tirar-lo endavant “és inajornable” tenint en compte que les parròquies de la vall del Nord reben el subministrament elèctric de l'ETR d'Encamp, i que està “gairebé al límit de la seva capacitat”. A més, Cinca ha recordat que el projecte no és nou, ja que FEDA i el comú de la Massana ja van signar un conveni per la cessió del terreny el 1991 i posteriorment el 2006 aquesta necessitat va quedar refermada quan el comú va respondre favorablement a l'al·legació feta per FEDA per tal que la infraestructura constés al POUP de la parròquia.

Així, el ministre portaveu ha assegurat que el projecte es durà a terme, i que recollirà els suggeriments tant del comú com dels veïns en relació a la necessitat que l'edifici estigui ben integrat en el medi.

D'altra banda, el consell de ministres també ha aprovat la resolució de la subhasta de la nova emissió de deute públic de 100 milions d'euros, dels quals la meitat anaven destinats a institucions i la resta al públic en general. Com és habitual, la demanda ha estat per sobre de l'import i, en concret, s'han rebut peticions per un import de 59 milions d'euros pel tram institucional i fins a 163 milions d'euros pel que fa al públic en general. Aquesta nova emissió té un venciment de divuit mesos i un interès fix del 0,75% anual.

També s'ha aprovat un increment de l'1,78% de les tarifes del túnel d'Envalira, un percentatge que suposa un augment de 10 cèntims en el preu dels turismes i de 20 cèntims pels vehicles pesants. Aquesta modificació no altera l'acord pel qual el túnel serà gratuït quan tanqui el port d'Envalira, ni la reducció del 50% del preu que gaudeixen els habitants i els treballadors del Pas de la Casa.

Artículos similares